Filistinliler’in Gazze sınırında sürdürdüğü Büyük Dönüş Yürüyüşü’ne destek olmak ve Kudüs’ün yalnız olmadığını haykırmak için Fatih Camii’nden Saraçhane Parkı’na yürüdü.

Bülent Yıldırım: Gerekirse İsrail zulmünü elimizle düzeltmeliyiz

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım '10 yıl önce “One Minute” diyerek dilimizle zulme karşı çıktık. Şimdi 10 yıl öncesinden daha güçlüyüz. Gerekirse bu zulmü elimizle düzeltmek zorundayız' dedi.


TIMETURK | HABER MERKEZİ 11.05.2018 

İHH İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı, Türkiye'nin tüm illerinde Filistin direnişine destek için yürüyüşler düzenledi.

Filistinlilerin Gazze sınırında sürdürdüğü ve bugün 7. haftası idrak edilen Büyük Dönüş Yürüyüşleri Protestoları bugün "Hazırlık ve Uyarı Cuması" başlığıyla gerçekleştirildi. İsrail güçlerinin gerçek mermilerle müdahale ettiği gösteri sürerken Türkiye'de de başta İstanbul olmak üzere 81 ilde protestolar ve yürüyüşler yapıldı.

İstanbul'da Fatih Saraçhane Parkı'nda sonuçlanan yürüyüşte İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, konuma yaptı. Yıldırım "10 yıl önce 'One Minute' diyerek dilimizle zulme karşı çıktık. Şimdi 10 yıl öncesinden daha güçlüyüz. Gerekirse bu zulmü elimizle düzeltmek zorundayız" dedi.

İşte Yıldırım'ın ifadeleri:

Amerika ister yalnız kalsın, ister dünyayı arkasına alsın. Biz Müslümanlar, Kudüs'ün Müslümanların başkenti olduğunu biliyor ve kabul ediyoruz. Bunun için de gerekirse malımızı ve canımızı vermeye de hazırız.

İSRAİL ZANNEDİYOR Kİ TÜRKİYE'DEKİ İNSANLAR KUDÜS'Ü UNUTTU

İsrail zannediyor ki Türkiye'deki insanlar artık yoruldu ve Kudüs'ün yanında yer almayacak. Gerekirse adım adım Türkiye'yi ve dünyayı örgütleyeceğiz ve Siyonist terör örgütünü Filistin topraklarından atacağız.

10 yıl önce “One Minute” diyerek dilimizle zulme karşı çıktık. Şimdi 10 yıl öncesinden daha güçlüyüz. Gerekirse bu zulmü elimizle düzeltmek zorundayız.

ELBETTE 'ONE MINUTE'I UNUTMUYORUZ

Elbette One Minute'i unutmuyoruz; ama istiyoruz ki İsrail de bunu unutmasın. Bunun tek yolu var, o da İsrail'le ilişkilerin kesilmesi, sıfıra indirgenmesidir.

Ramazan'da biz tembellik yaparken onlar Müslümanları bombalıyorlar. Onun için hepimiz nöbette olacağız. Gerekirse yeniden meydanlara ineceğiz.