HALEP'DE YAŞANAN ZULÜM 
BEYAZIT MEYDANINDA PROTESTO EDİLDİ...

İstanbul'da, Beyazıt Meydanı ve Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi önünde Halep'te yaşanan son saldırılar protesto edildi.

Beyazıt Meydanı'nda çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu grup "Halep'e Ses Ver" adı altında Halep'te yaşanan son gelişmeleri protesto etti.

Kendilerini "Müslüman Öğrenciler" olarak tanımlayan grubun organize ettiği protestoya İstanbul Üniversitesi'ndeki farklı öğrenci kulüpleri ve STK'lar da destek verdi. Üniversiteden kortej eşliğinde yüzlerce öğrencinin gelmesiyle başlayan protestoda "Katil İran, Suriye'den defol", Katil Rusya, Suriye'den defol", İstanbul'dan Halep'e direnişe bin selam" sloganları atıldı.

Kalabalık adına basın açıklamasını okuyan AK Parti İl Gençlik Kolları'ndan İbrahim Bitim, Suriyelilerin tam altı yıldır dünyanın gözü önünde sistematik katliamlara maruz kaldığını belirtti.

Halep'te yaşanan son gelişmelere dikkat çeken Bitim, şöyle konuştu:
"Bizim 3-5 saniyeden fazla bakamadığımız fotoğraf karelerini, Halepli kadınlar, çocuklar, yaşlılar, bir halk bizatihi yaşamakta. Bombalanmayan tek bir hastanenin bile kalmadığı Halep'te ise yaralanmak ölmekten daha trajik bir hale geldi. Bugün Halep'te tarihin görebileceği en acımasız ve vahşi katliamlardan biri yaşanıyor. Zalim Baas rejimi, emperyalist Rusya ve İran hiçbir hukuk gözetilmeden işlenen bu cürümlerin failleridir. BM, ABD ve AB yaşananlar karşısında kamuoyu önünde üç maymunu oynayan, arka planda ise çıkarları için Müslüman kıyımından içten içe hoşnutluk duyan Haçlı artıkları olarak katliamın ortaklarıdır."
Halep'te yaşananlar karşısında Batı'nın ve İslam aleminin sessiz kaldığına işaret eden Bitim, sözlerini şöyle tamamladı:

"Halep'teki soykırım karşısında siyasi dengeler bahanesi kabul edilemez bir vicdani çürümedir. Dengeler Halep yok olduktan sonra ne anlam ifade edecektir merak ediyoruz? Pervasızca Halep üzerine bomba yağdıranlar insanlığın sessizliğinden güç alarak barbarlıklarını terörizmle mücadele diye pazarlıyorlar. Halep'in çığlığına ses vermek, ihtiyaçlarını karşılamak en asli vazifemizdir. Halep için en iyi insani yardım, kendilerini ölüm makinelerinden koruyacak techizat ve donanımların verilmesidir. Ayrıca açlıkla cebelleşen halk için insani yardım koridorunun açılmasıdır."