6.Kısadan Hisse Kısa Film Yarışması Başvuruları Başladı

 

Genç Öncüler Gençlik ve Spor Derneği tarafından bu yıl 6.sı düzenlenecek Kısadan Hisse Kısa Film Yarışması’nın başvuruları başladı.

 

Kısa filmin gelişimini ve genç yeteneklerin keşfedilmesini amaçlayan yarışmanın tanıtım toplantısı, Beyoğlu Akademi'de gerçekleştirildi.

 

Tema sınırlamasının olmadığı yarışmaya başvuran eserler “Genel” ve “Lise” olmak üzere iki farklı kategoride değerlendirilmeye alınacak.

 

Son başvuru tarihinin 5 Eylül olarak açıklandığı yarışmada eserlerin değerlendirilmesinin ardından Ekim ayında “Kısadan Hisse Kısa Film Günleri” başlayacak. 4 gün boyunca İstanbul’un çeşitli noktalarında yapılacak söyleşiler, atölye çalışmaları ve kısa film gösterimlerinin ardından ödül töreniyle birlikte yarışmanın sonuçları açıklanacak.

 

İki Kategoride Toplam 40Bin Liralık Ödül Verilecek.

 

Genel kategoride yarışan filmlerden Birinciye 10Bin, İkinciye 7Bin, Üçüncüye 4Bin lira ödül verilirken, Jüri, Genç Öncüler ve Seyirci Özel Ödülü olarak 3’er Bin lira takdim edilecek.

 

Lise kategorisinde yarışan eserlere ise Birinciye 5Bin, İkinciye 3Bin ve Üçüncüye 2Bin lira ödül verilecek.

 

Yarışmanın Jüri Başkanı Derviş Zaim Oldu

 

Başkanlığını usta yönetmen ve yapımcı Derviş Zaim’in yaptığı jürisinde, yönetmen ve oyuncu Vuslat Saraçoğlu, yönetmen Ensar Altay, yönetmen Yeşim Tonbaz ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Sim yer alıyor.

 

Yarışmanın ön değerlendirme jürisinde oyuncu Yiğit Ege Yazar, yönetmen Ramazan Kılıç, oyuncu Nurdan Albamya İnce, sinema yazarı Ayşe Yılmaz ve yönetmen Kasım Ördek bulunuyor.

 

Danışma kurulunda sinema yazarı Tuba Özden Deniz, yazar Cevat Özkaya, yönetmen Abdulhamit Güler ve yönetmen Bekir Bülbül’ün bulunduğu yarışmanın Genel Koordinatörlüğünü Aşkın Özcan yürütüyor, Organizasyon Komitesinde ise Seyyid Hamza Günhan, Cihan Demir ve Derya Demirel yer alıyor.

 

Koordinatör Aşkın Özcan Organizasyon Hakkında Şunları Söyledi.

 

Aşkın Özcan yaptığı açıklamada, 6 yıl önce "Genç Öncüler Kısa Film Yarışması" adıyla yola çıktıklarını her sene organizasyonu yeniliklerle geliştirdiklerini söyledi. Özcan, kısa film yarışmasının sadece bir ödül töreniyle bitmeyeceğini, aynı zamanda sinemaya dair keyifli söyleşiler, atölyeler ve kısa film gösterimleri yapacaklarını söyledi ve organizasyonun bir sinema okulu olma yolunda ilerlediğini ifade etti.

 

Yarışmaya ilişkin bilgiler sosyal medya hesaplarından ve "www.kisadanhisse.org" internet sitesinden öğrenilebilecek.